12+ évesek

Hasmenés

Melyek a tünetei?

  • Legalább naponta háromszori széklet
  • A megszokottnál hígabb, folyékonyabb formában

Mit tehetünk?

A hasmenés jellegzetes tünete annak, hogy a bélflóra egyensúlya felborult. Ennek számos oka lehet, szóba jöhet gyomor- és bélrendszeri fertőzés, esetleg egyszerű gyomorrontás, sőt akár gyógyszeres kezelés mellékhatása is lehet. A bélflóra helyreállításában segíthet, ha jótékony baktériumot viszünk a szervezetünkbe, élőflórát tartalmazó készítmény segítségével. 

Antibiotikum-kúra

Melyek a mellékhatásai?

Az antibiotikumok nem csak a betegségek kórokozóit, de a bélflóra hasznos baktériumait is elpusztíthatják, amelynek a következménye rossz közérzet, puffadás, émelygés, étvágytalanság, hányás és hasmenés is lehet. Ezek a mellékhatások az antibiotikummal kezelt betegeknek nagyjából az egynegyedét érintik.

Mit tehetünk?

Gyógyszertárakban és néha más üzletekben is elérhetőek ma már olyan készítmények, amelyek a bélflóra helyreállítására adhatóak, akár antibiotikum-kúra alatt is. Ezekkel a készítményekkel kapcsolatban mindig kérje ki orvosa, gyógyszerésze tanácsát: ők tudják ugyanis, hogy a felírt antibiotikum mellé melyik bélflóravédő készítmény ajánlott. Emellett fontos, hogy a készítményeket a dobozban található betegtájékoztatónak megfelelően szedjük, és ezt a kezelést az antibiotikum-kúra végeztével is folytassuk, legalább öt napig.

Az immunrendszer támogatása

Miért fontos?

Az elmúlt években kutatások igazolták a D-vitamin fontosságát szervezetünk számára. A D-vitamin ugyanis szükséges a csontok normális növekedéséhez és fejlődéséhez gyermekeknél, illetve támogatja az immunrendszer működését is. 

Mit tehetünk?

Napfény hatására D-vitamin tud képződni a szervezetünkben, de ősztől tavaszig ajánlott a napi D-vitaminbevitelre fokozottan is ügyelni!

Várandósság alatt

A BioGaia termékei várandósság alatt is teljes biztonsággal szedhetőek.